TÁMOP 3.3.2. Esélyegyenlőségi program

TÁMOP 3.3.2. Esélyegyenlőségi program végrehajtása

Nyomtatás PDF

 

TÁMOP 3.3.2. Esélyegyenlőségi program végrehajtása

 

 

 

A 2011/2012-es tanévben is folytatódik az Esélyegyenlőségi projekt iskolánkban.

 

Szeptember- Október hónap:

 

 

 

-         Szakmai együttműködési szerződésünket megújítottuk a Csurgói Városi Iskolák, az iharosberényi és a zákányi Általános Iskolák igazgatóival. HHH és SNI tanulók mentorálását végezzük az általános iskolai tanulók bevonásával.

 

-         Együttműködési szerződésünket megerősítettük a Kistérségi Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálattal, valamint a Kisebbségi Cigány Önkormányzattal.

 

-         Kiscsoportos foglalkozásokat szerveztünk a HHH és SNI tanulóknak. 30 saját tanulóval és 30 általános iskolással foglalkoznak mentor tanáraink.

 

November- December hónap:

 

-         Regionális találkozón vettünk részt Szekszárdon. A projektben részt vevő 20 kolléga volt tapasztalatcserén a Szent László Tolnai Megyei TISZK intézményében. „Az légy, aki vagy” jó gyakorlat bemutatása, az intézmény megtekintése és szakmai konzultációkon való részvétel volt a program.

 

-         Pályaválasztási kiállítást szerveztünk. A kiállításon részt vettek az általános iskolás mentoráltjaink is.

 

Január hónap:

 

-         Regionális szakmai találkozóra utaztunk Pécsre. Budai Városkapu Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Frankel Leó utcai tagintézményében a „Dobbantó” jó gyakorlat, az intézmény bemutatása és szakmai konzultációk voltak a nap programjai.

 

Február hónap:

 

-         Horizontális találkozó keretén belül matematika versenyen vettünk részt Tabon, a Rudnay Középiskolában. Mentorált tanítványaink 3 fős csapatversenyben mérték össze tudásukat a tabi, nagyatádi tanulókkal. Az elért 3.,10., 17., 18. helyezéssel elégedettek lehetünk.

 

Március hónap:

 

-         A tantestületből 20 fő Regionális szakmai találkozóra utazott Lengyeltótiba. A Fodor András Általános Iskola megtekintése, jó gyakorlat bemutatása, illetve szakmai konzultációs programokon való részvétel volt a program.