Nagyváthy János Középiskola Kollégiuma

Nyomtatás PDF

A kollégiumunkban 150 fő elhelyezésére van lehetőség. Szobáink négyágyasak, egy–egy lakóegység két szobából áll. A szobákat diákjaink teszikotthonossá. A kollégium nem csak szállást nyújt lakóinak, hanem igyekszik olyan programokat szervezni számukra, melyek biztosítják a szabadidő hasznos és kulturált eltöltését is úgy, hogy a tanulásra is optimális idő maradjon.

A diákok öt tanulócsoportban készülnek az órai munkákra csoportvezetőik irányításával, segítségével. Lehetőséget biztosítunk a tehetséggondozásra, a gyengébb tanulók felzárkóztatására.

A diákéletet a Kollégiumi Diáktanács szervezi, melynek tagjait évente választják a diákok. Intézményünkben nagy népszerűségnek örvend a konditerem, a pingpongszoba, sokan látogatják rendszeresen az uszodát is, melynek használata tanulóinknak ingyenes.

Működik internetes, számítógépes szakkör, klubszoba, horgász-szakkör, kollégiumi rádió. Állandó programjaink a „Szecskaavató”, sport- és ügyességi versenyek, a lucázás, farsang. Minden évben hirdetünk rajzpályázatot, vers- és prózamondó versenyt.

Kollégiumi díj nincs, diákjaink a napi háromszori étkezést fizetik.